Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgjeve:
2005 . - Bok . - 96 s.
Høver for:
Bokmål
Hylleplass:

Ledig eksemplar er ikkje til utlån. Du må rekne med ventetid om du tingar.
Eksemplaret kan berre lesast på biblioteket, ikkje tingas eller lånas med heim.
Bestill       Hugs denne

(beta)Bli den første til å skrive ei melding
Forlaget skriver om denne boka:

Mennesker må ha mat. Og i millioner av år har vi og forfedrene våre funnet lure måter å skaffe oss mat på. Rått kjøtt og harde nøtter ble kjedelig i lengden. Men da noen var så smarte å finne opp ilden, ble det fart i sakene. Dyrene viste oss veien til saltet, og straks smakte maten nye bedre. Korn og mais, ris og potetet har menneskene lært seg å dyrke. Og kjøtt og melkeprodukter, og fisk og andre godbiter fra havet har gitt oss et variert kosthold. Men godene er ujevnt fordelt, og ikke alt er like sunt. Historien om menneskenes mat er lang og spennende.

Philip Newth har forsket på dette stoffet i mange år. Her forteller han lett og morsomt om rene fakta, overraskende oppdagelser, myter og overtro, alt knyttet til matvarenes historie.

Side
Forord5
Vi er hva vi spiser6
Livets salt12
Vårt daglige brød18
Poteter til alt26
Mangfoldige mais34
Ris næring for halve menneskeheten40
Honning og sukker44
Havets grøde50
De gavmilde dyra58
Maten vi spiser mest av66
Grøntför76
Vitaminer og mineraler86
Ikke lek med maten88
Kronologisk mathistorie92
Register94

Fra margbein til spretne tomater : mat i millioner av år


av Philip Newth
Bok utgitt 2005
Ledig
Ledig eksemplar er ikkje til utlån. Du må rekne med ventetid om du tingar. (Avd.: Biblioteket u MAT q)
Bestill Hugs denne

Spook : en spøkelseshistorie


av Philip Newth
Bok utgitt 1998
Ledig
Ledig eksemplar er ikkje til utlån. Du må rekne med ventetid om du tingar. (Avd.: Biblioteket - Plassering: Faglitteratur u SPENNING)
Bestill Les e-bok Hugs denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips ein ven om Fra margbein til spretne tomate
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Anna vising

Hugseliste

Lista er tom